Batteriteknik har inte riktigt hängt med många andra delar av teknikvärlden när det gäller utveckling. Det betyder att många konsumenter har problem med telefoner vars batteri dör långt innan dagens slut. En typ av lösning på problemet är att ladda telefoner snabbare. På MWC 2016 visade Oppo en ny laddningsteknik som kan ladda ett helt batteri på 15 minuter.

Oppos nya laddningsteknik kallas SuperVooc. För att fungera använder sig SuperVooc av ett speciellt batteri som laddas med en speciell laddningskabel som är kopplad till en ny typ av laddare. De tre komponenterna arbetar tillsammans för att ladda batteriet så snabbt som möjligt, utan att skada det. Oppo påstår att en laddning av ett batteri på 2 500 milliamperetimmar från 0 till 100 procent tar mindre än 15 minuter med SuperVooc-tekniken. När batteriet laddas som snabbast får det i sig energi motsvarande en procentenhet var femte sekund.

Se videon på Surfa.se

Surfa bakgrund prisjakt 717 2

 

Fler klipp från Surfa.se på MWC 2016:


NordicHardware bevakar Mobile world congress tillsammans med Surfa.se och Prisjakt Konsument. Du hittar alla våra artiklar och videoinslag på vår samlingssida och ser fler videoreportage på Surfa.se.


Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid