Samarbetet mellan SSD-tillverkaren och NAND-tillverkaren Toshiba tar ytterligare ett steg när OCZ visar upp sin nya Trion SSD. Detta är OCZ:s första SSD som använder sig av Toshibas kontrollerkrets och företagets purfärska TLC-nand. Det gör OCZ till det tredje företaget som släpper en TLC-SSD för konsumentmarknaden.

När vi testade Sandisk Ultra 2 för några månader sedan så nämnde vi att det bara var en tidsfråga innan OCZ skulle följa efter. Anledningen är att OCZ:s moderbolag, Toshiba och Sandisk tillsammans äger företaget som tillverkar nand-flash. Kort och gott – har Sandisk tillgång till TLC-nand så har även Toshiba, och då OCZ, det också. På Computex så visar Toshiba och OCZ således upp denna nya enhet som fått namnet Trion 100.

Enheten bygger på en kontrollerkrets från Toshiba men det verkar samtidigt som at hårdvaran i grund och botten är tillverkad av Phison. Prestandan ser också ut att vara rätt då man lovar siffror upp till 550 megabyte per sekund och 91 000 iops. Detta är då troligtvis prestandan hos 480GB-modellen och de mindre kommer troligtvis att vara långsammare.

Enheten kommer att släppas i slutet av sommaren och kommer då troligtvis att bli något billigare än OCZ nuvarande budgetenhet Arc 100. Detta bådar också gott eftersom Arc 100 är en av de billigare modellerna som finns i svenska butiker. Vi kommer givetvis att ta in OCZ:s Trion 100 för test i Svenska SSD Guiden. Under tiden, läs gärna vår test av OCZ Arc 100 240GB.

Läs mer från Computex 2015

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pa1983 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pa1983
Medlem
pa1983

19nm TLC, undrar vilken SSD som har det som inte fungerade något vidare pga voltage drift, host ”Samsung 840 EVO” host…Ja inte ens 21nm TLC fungerade ju i Samsung 840 men ska man tro tillverkaren så är inte så fallet. Som dom säger lura mig en gång så är det ert fel, lura mig två gånger så är det mitt fel. Nej tror jag hoppar detta, OCZ har aldrig varit något att hänga i granen och ska nu även Toshiba gå ner på TLC 2D nand tåget på noder det ej är lämpat för så kan dom behålla skiten oavset… Läs hela »