Nvidia passar på att visa upp sin nya processor Tegra K1 på Mobile World Congress i Barcelona, och i ett produktdemo vi stannar till framför så lägger man tung fokus på 4K-uppspelning. Som exempel på vad kretsen klarar av så låter Nvidia K1 spela upp två 4K-signaler samtidigt i olika uppdateringsfrekvens.

Vi tar plats vid Nvidias monter på Mobile World Congress, och föga förvånande är det företagets Tegra-processor som står i fokus. Främst vill man här framhäva kretsens prestanda vid 4K-uppspelning, så företaget har anslutit en stor TV samt en mindre datorskärm, båda med 4K, till ett utvecklingskort med plattformen.

De två panelerna använder olika uppdateringsfrekvenser, så i praktiken får kretsen pumpa arbeta med dubbla 4K-strömmar samtidigt. Även om vi ser att bilden på TV-skärmen hickar till då och då så måste vi säga att det är en ganska imponerande bedrift.

Nvidia K1 är tros dyka upp i enheter på marknaden någon gång kring mitten av året eller under tidig höst, med fyra Cortex A15-kärnor och Nvidia Kepler-grafik med 192 CUDA-kärnor.


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
The MuttHans-GunnarTobberianWaxinator Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Waxinator
Medlem
Waxinator

Jaja… Nvidia har ju trollat med sin hårdvara förut på mässor. :-*
Ni kommer väl ihåg attrappen av grafikkortet som visades upp för ett några år sedan.
På denna demo-vägg sitter ett kretskort med kablar som går in&ut bakom kortet…allt dolt bakom plexiglas. Kortet borde väl åtminstone ha en synlig ström-anslutning !? Bakom väggen står säkert en AMD och spelar… 😛

Tobberian
Medlem
Tobberian

Nyheten:

[s]Dubbla 4K-strömmar[/s]
15 tums skärm med 4K.

(bara nedskalat?)

Hans-Gunnar
Gäst
Hans-Gunnar

[quote name=”Waxinator”]Jaja… Nvidia har ju trollat med sin hårdvara förut på mässor. :-*
Ni kommer väl ihåg attrappen av grafikkortet som visades upp för ett några år sedan.
På denna demo-vägg sitter ett kretskort med kablar som går in&ut bakom kortet…allt dolt bakom plexiglas. Kortet borde väl åtminstone ha en synlig ström-anslutning !? Bakom väggen står säkert en AMD och spelar… :P[/quote]

Ja Nvidia är ett gäng gröna clowner. Man undrar lite vad de har för framtid, om ens någpn. AMD gör både CPU och GPU, Nvidia bara GPU – och dessutom till överpriser.

The Mutt
Medlem
The Mutt

[quote name=”Waxinator”]Jaja… Nvidia har ju trollat med sin hårdvara förut på mässor. :-* Ni kommer väl ihåg attrappen av grafikkortet som visades upp för ett några år sedan.På denna demo-vägg sitter ett kretskort med kablar som går in&ut bakom kortet…allt dolt bakom plexiglas. Kortet borde väl åtminstone ha en synlig ström-anslutning !? Bakom väggen står säkert en AMD och spelar… :P[/quote]Anslutningen nere på vänster sida är strömanslutningen. 😉Sen fattar jag inte varför många måste klaga och misstro ett företag som bevisligen gör bra grejer. Visst de visade inte upp ett färdigt fungerande kort för några år sedan men AMD har… Läs hela »