LG har många järn i elden på hemelektronikmarknaden och med Smart Control satsar man på att sammanföra de olika plattformarna på ett spännande sätt. Vad sägs om att kontrollera kylskäpet från jobbet eller styra din robotdammsugare från solstolen på semestern?

Smart Control är en teknik som fortfarande inte finns på marknaden men som LG hoppas ska dyka upp i tredje eller fjärde kvartalet 2013. Vi testade tekniken på mässan där vi med hjälp av en mobiltelefon kunde aktivera en robotdammsugare från LG och även starta dess integrerade webbkamera och LED-lampa vilket förvandlade den lilla krabaten till ett verktyg för hemövervakning.

Det automatiserade hemmet är som bekant på framfart och stora hemelektroniktillverkare som Samsung och LG har onekligen en fördel mot andra konkurrenter på marknaden.

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GhostsuckertriDaveKalle179pege63Mean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Nu börjar det kännas lite väl krystat. Mitt kylskåp håller temperaturen helt själv. Dammsugaren dammsuger där jag placerar munstycket.

Kalle179
Gäst
Kalle179

[quote name=”Mean Machine”]Nu börjar det kännas lite väl krystat. Mitt kylskåp håller temperaturen helt själv. Dammsugaren dammsuger där jag placerar munstycket.[/quote]
Jo fast poängen är väl att kunna övervaka kyl/frys på avstånd för de fall den fallerar(när min frys gick sönder och stod i 2 veckor hade jag gärna ringt någon när tempen började stiga isf tömma den på ruttet kött 2 veckor senare) pss så kanske en önskar slippa ”placera munstycket” och låta maskinen fixa det själv?!
Just my 2 pennies

Andreas G
Medlem

Som vi debatterade lite på Twitter är det väl häftigare än användbart 🙂

Sen tror jag LGs dammsugare behöver bli mycket bättre för att jag skulle välja dem för den här funktionens skull 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Kalle179″]Jo fast poängen är väl att kunna övervaka kyl/frys på avstånd för de fall den fallerar(när min frys gick sönder och stod i 2 veckor hade jag gärna ringt någon när tempen började stiga isf tömma den på ruttet kött 2 veckor senare) pss så kanske en önskar slippa ”placera munstycket” och låta maskinen fixa det själv?!Just my 2 pennies[/quote]Känns ju som om roamingkostnaderna när man drar på utlandssemester går ganska jämnt ut med förlusten av en kyl/frys och maten däri. Kanske får vi se ”Berit, 53 var på semester – fick telefonräkning på 98000:-” med underrubriken ”Jag ville… Läs hela »

triDave
Gäst

min rooba dammsugare fungerar jäkligt bra, visst den fixar inte allt men konstigt nog så måste jag tömma den ganska ofta, så mer dammfritt blir det ju helt klart! Kanske lite off topic…

pege63
Gäst
pege63

Finns det Smart Control för frugan, när maten skall stå klar, dammsugningen vara gjord, disken klar, osv, osv? Hade varit användbart för alla män iaf.

Kalle179
Gäst
Kalle179

[quote name=”Mean Machine”][quote name=”Kalle179″]Jo fast poängen är väl att kunna övervaka kyl/frys på avstånd för de fall den fallerar(när min frys gick sönder och stod i 2 veckor hade jag gärna ringt någon när tempen började stiga isf tömma den på ruttet kött 2 veckor senare) pss så kanske en önskar slippa ”placera munstycket” och låta maskinen fixa det själv?!Just my 2 pennies[/quote]Känns ju som om roamingkostnaderna när man drar på utlandssemester går ganska jämnt ut med förlusten av en kyl/frys och maten däri. Kanske får vi se ”Berit, 53 var på semester – fick telefonräkning på 98000:-” med underrubriken… Läs hela »

triDave
Gäst

[quote name=”pege63″]Finns det Smart Control för frugan, när maten skall stå klar, dammsugningen vara gjord, disken klar, osv, osv? Hade varit användbart för alla män iaf.[/quote]

pege63, trodde det var därför man gifte sig 😉

Ghostsucker
Gäst
Ghostsucker

Lösningen på alla problem! WebCam på frugan sedan är alla problem lösta 😉