En trend som är vanligt förekommande på mässor som Computex är att visa upp riktigt påkostade system med den allra senaste hårdvaran, vilket i det här fallet tenderar att vara Geforce GTX 980 Ti. Vi hälsar på hos MSI som har byggt ihop ett riktigt monster till dator med fyra stycken av Nvidias nya flaggskepp i SLI.

När vi testade Geforce GTX 980 Ti för några dagar sedan kunde vi konstatera att det helt klart är bland det kraftfullaste du kan köpa som konsument idag, även om det också är bland det dyraste. Det hindrar dock inte MSI från att demonstrera vad som är möjligt genom att kombinera fyra av dessa grafikkort i ett SLI-system.

Vart och ett av de fyra grafikkorten har 2 816 CUDA-kärnor och 6 gigabyte grafikminne, vilket innebär ett totalt videominne på 24 gigabyte för MSI:s testsystem. För att demonstrera vilken prestanda man kan få ut ur ett sådan system har man riggat upp med Windows 10 och DirectX 12, som sedan får driva ett demo i Square Enix senaste grafikmotor och 4K-upplösning.

Resultatet är riktigt läckert, med imponerande detaljnivå och ljus- och skuggeffekter. Då ska det dock också tilläggas att vart och ett av de fyra grafikkorten kostar närmare 7 500 kronor styck och att WIndows 10 och DirectX 12 lanseras först senare i sommar, så som konsument får du vänta ett tag till på motsvarande grafik i hemmet.

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
metalmumin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
metalmumin
Gäst
metalmumin

Hårresande mängd prestanda!