Att vi på redaktionen har blivit mäkta imponerade av bildkvalitén hos OLED-paneler och 4K-TV är i sig ingen nyhet, men vissa modeller på CES visar sig vara något utöver det vanliga. Vi klämmer på prototyper från LG som kan böjas eller rätas ut med ett knapptryck.

Vi har sagt det tidigare och vi har sagt det igen – bara sett till bildkvalitén så är OLED och hög upplösning framtiden, även om prislappen är en starkt begränsande faktor idag. Böjda paneler ger dessutom en bild som sträcker sig mer kring periferalsynen, vilket under rätt omständigheter faktiskt förstärker upplevelsen märkbart. Däremot är det kanske inte alltid den böjda formen är praktisk, och det vill LG erbjuda en lösning på med nya prototypmodeller vi kikar på på CES.

Modellerna vi kikar på kan med ett tryck på fjärrkontrollen slätas ut eller böjas vid behov, beroende på exempelvis vad det är för typ av media man tittar på, vilket avstånd man tittar från eller hur många som tittar. För ändamålet används en högupplöst OLED-panel med ultra HD, och bildkvalitén i såväl böjt som slätt läge är helt enkelt slående.

I och med att det rör sig om prototyper har vi ingen information om varesig pris eller lanseringsdatum än så länge, men räkna med ett stort hål i plånboken om modellerna väl hittar ut i butik.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid