På vägen till CES i Las Vegas fick vi nys om att LG skulle visa en ny ultrabred skrivbordsskärm med stöd för AMD:s öppna synkroniseringsteknik Freesync, och väl på plats i LG:s monter är det dags att lära känna den nya skärmen öga mot öga.

Nya skärmar med AMD:s synkroniseringsteknik Freesync är på väg ut på marknaden för att tampas med Nvidias motsvarighet G-Sync som vid det här laget haft över ett års försprång, och en av de tillverkare som är på tåget är LG. Chefredaktör Karmehed kikar närmare på nya 34UM67.

Skärmen i fråga är 34 tum stor med ultrawide-formatet 21:9, med stöd för AMD Freesync via Displayport 1.2a. Panelen är platt snarare än välvd och ska vi peka ut någonting vi gärna hade sett i den här storleksklassen är det just en böjd panel och en lite högre upplösning – 34UM67 använder den lite äldre 21:9-upplösningen 2 560 x 1 080 pixlar, lägre än de nyare modellerna i samma storleksklass som ligger på 3 440 x 1 440 pixlar.

Dock blir också prislappen mildare än hos de mer högupplösta kusinerna – den nya skärmen förväntas kosta runt 5 000 kronor när den väl når butiker senare i vår.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MASSSWEDEMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag hoppas att Freesync blir populärt så att licenskostnaden för Gsync sjunker radikalt, eller tas bort helt, så det blir lite billigare Gsync-skärmar.

Magnus
Medlem
Magnus

Ja, hoppas också G-sync kommer ner i pris så det båda blir billigare. Personligen vad jag har nu så är AMD freesync mest inressant. Men om G-sync håller ett väldigt högt pris blir kanske AMD freesync inte jättebilligt heller eller någon som vet prisskillnaden idag ?