Omkring förra årets CES visade LG upp sin första böjda telefon, LG G Flex, som egentligen främst kändes som en konceptprodukt. I år visar dock LG att de tror på sitt böjda koncept med andra generationens G Flex, som är smidigare och snabbare än sin föregångare.

Medan den första LG G Flex var en väldigt intressant telefon på många sätt så hade den också några egenskaper som höll den tillbaka. Den rejäla 6-tumsskärmen var lite i överkant för många användare, samtidigt som upplösningen på 1 280 x 720 hade svårt att mäta sig med konkurrensen. På årets CES-mässa i Las Vegas kikar vi närmare på LG G Flex 2 som har finslipats markant.

LG G Flex 2 är mindre än sin föregångare, med en 5,5 tum stor OLED-panel som därmed lägger den i ungefär samma storleksklass som 2014 års flaggskeppstelefon LG G3. Upplösningen har fått en knuff upp till 1 920 x 1 080 pixlar, inte lika mycket som LG G3 eller konkurrenten Samsung Galaxy Note 4, men fortfarande en respektabel upplösning som ser bra ut i den här storleksklassen. Likt föregångaren är skärmen lätt böjd och baksidan täcks av ett ”självläkande” material tänkt hålla telefonen repfri – lättare repor ska kunna försvinna av sig själva inom tio sekunder.

Innanför skalet sitter Qualcomms nya 64-bitsprocessor Snapdragon 810 med åtta kärnor i en big.LITTLE-konfiguration tillsammans med 2 gigabyte internminne i 16-gigabytesversionen och 3 gigabyte i 32-gigabytesversionen. Det finns en microSD-kortplats och en kamerasensor på 13 megapixlar, närmast identisk med den som sitter i LG G3. Operativsystemet är såklart också nya Android 5.0 Lollipop.

Prissättningen är fortfarande lite oklar, men vi räknar med en premiumprissättning någonstans norr om 5 – 6 000 kronor. Lanseringen sker först i hemlandet Sydkorea i slutet av månaden och en global lansering bör ske strax därefter.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Golgor Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Golgor
Medlem
Golgor

Bra reportage, ser ganska intressant ut för mig som är i planer på att köpa ny telefon. Som nörd, känner jag mig tvungen att rätta dig, mAh = ”MilliAmpereTimmar” och inte MilliAmpere. 😛