På Computex 2015 visade Team Group upp nya DRAM-moduler som är tänkta att ge användare tillgång till information om ett system, utan att användaren behöver ha tillgång till speciell mjukvara. Med hjälp av LED-lampor kan företagets arbetsminnen ge användare indikation om hur varma eller vilka inställningar minnena har.

LED-lampor har varit ett tema för komponentmarknaden i flera år. Den senaste trenden är att LED-lampor inte bara ska vara estetiska utan också funktionella. Minnestillverkaren Team Group vill inte vara sämre än konkurrenterna och introducerar en ny typ av RAM-modul som har integrerade LED-lampor som inte bara erbjuder en unik design, utan också viss funktionalitet.

Temperatur och Intel XMP

Team Gaming OC LED RAM är det relativt krångliga namnet på Team Groups nya RAM-moduler. Modulerna har två uppsättningar LED-lampor som kan lysa i två färger: röd och grön. De röda lamporna indikerar hur varma modulerna är. Som standard börjar lamporna att blinka när de blivit varmare än 60 grader men användare kan själva bestämma var temperaturgränsen ska ligga. De gröna lamporna indikerar om Intel XMP är aktiverat, vilket gör det lätt för överklockare att snabbt se i vilket läge minnena ligger.

De nya modulärna är smått unika men när vi tog en första titt på dem blev vi lite konfunderade över dess design. Lamporna lyser ut från sidorna av modulerna, vilket riskerar att krångla till det eftersom många användare troligen inte ser sidorna av sina minnen utan ovansidan av dem. Detta kan dock givetvis vara olika för olika datorer och användare.

Team Groups nya DDR4-moduler är i nuläget bara prototyper och har därför inga lanseringsdetaljer. Vi vet alltså inte när eller för hur mycket de kommande modulerna kommer att säljas.

Läs mer från Computex 2015

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
pege63_AnKaN_Sebbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sebbe
Medlem
Sebbe

Störigt med blinkande disco. Hade varit bättre med halva belysningen på XMP. På temperaturen går det bättre eftersom man (förhoppningsvis) ändå kommer att ha konstant sken.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Jag stör mig på ert val att ta med barnskriket i varje klipp 😡

pege63
Gäst
pege63

lull lull