Bland skaran av nya Broadwell-baserade bärbara datorer på CES 2015 hittar vi en intressant krabat från Lavie. Modellen, som kallas Lavie 750, är bland det lättaste vi varit med om i datorväg, med en total vikt på under ett kilo trots ganska respektabel hårdvara på insidan.

Tunna och lätta bärbara datorer är vad som utlovas med Intels strömsnåla Broadwell-processorer och vi har redan fått se flera exempel på det under vårt besök på CES 2015 i Las Vegas. Nu senast har vi stannat till hos Lavie där vi får vrida och vända på den riktigt tunna hybridmaskinen Lavie 750.

Datorn väger 950 gram och känns väldigt annorlunda att hålla i – den känns inte billig eller bräcklig, bara oerhört lätt och nästan ihålig – skalet är nämligen gjort i en väldigt lätt magnesiumlegering. Innanför skalet sitter en passivt kyld Intel Core-processor ur Broadwell-U-familjen. En annan intressant detalj är att skärmen kan vidas bakåt 360 grader, inte helt olikt Lenovos Yoga-datorer, för att få ett format mer snarlikt en surfplatta.

Vad som däremot fortfarande är oklart är batteritiden, då vi inte heller vet vad det är för batteri som kan ha klämts in i det här lätta formatet. Vi ser dock fram emot att få se en skarp lansering av datorn under de kommande månaderna, och även se ännu fler imponerande Broadwell-byggen från Lavie och dess konkurrenter.

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RMarquzzpetig men rättvisDaniiiieeeeel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniiiieeeeel
Gäst
Daniiiieeeeel

Jag har ju dock en Sony Vaio 13 pro som väger drygt 800 gram som även den har respektabel hårdvara. Tycker inte att detta är något speciellt, det är kanske snarare om de börjar få in ännu mer respektabel hårdvara som man börjar höja på ögonbrynen

Oscar
Medlem
Oscar

Daniiiieeeeel:
Din sony vägen nog snarare ca 1.06kg… och är en helt vanlig laptop utan touch eller vikbar skärm, plus att din har problemet att börja bli varm och låta en del.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Den var riktigt, riktigt trevlig! Den skulle inte vara helt fel att ha som soff-dator.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Är Lavie en produktserie från Lenovo? Läste nån annanstans att Lenovo creddades för denna dator.