Vi sparkar igång våra videoreportage från världens största mässa för konsumentelektronik med ett besök hos tyska Be Quiet. Här får vi stifta bekantskap med två nya kylare med fläktmontering parallellt med moderkortet – Dark Rock TF och Shadow Rock LP.

Vi hälsar på välkända Be Quiet i deras hotellsvit i Las Vegas där de visar upp några bekanta men också några helt nya produkter. Vi får såklart se en hel del nätaggregat samt företagets nya chassi, Silent Base 800, men de största nyheterna är två nya kylare för entusiaster respektive de som vill bygga mer kompakta system.

Vi börjar med en närmare titt på bjässen av de två, Dark Rock TF, eller Top Flow. Det är ordentlig entusiastkylare där fläktarna monteras parallellt med moderkortet, med dubbla kylflänsar varav den större är ansluten med sex rejäla heatpipes och den mindre med fyra. Dubbla fläktar kan monteras in, med en högst upp och en mellan de två flänsarna. Allt som allt höjer sig Dark Rock TF 130 millimeter över moderkortet med toppfläkten monterad och 110 millimeter utan den.

Be Quiet visar även upp en ny kylare för mer kompakta system, exempelvis för HTPC, hemmaservrar eller kompakta speldatorer. Nya Shadow Rock LP blir som namnet antyder en lågprofilskylare, även här med dubbla kylflänsar parallellt med moderkortet och som kan fästas helt och hållet från framsidan av moderkortet, smidigt för den som använder ett chassi utan utskärning på baksidan av moderkortsplåten. Här gäller en höjd på totalt 76 millimeter, det vill säga riktigt humant för chassin med lite utrymme ovanför moderkortet.

Båda kylarna känns riktigt solida i vanligt Be Quiet-stuk och kommer dyka upp i butik runt mars månad. Dark Rock TF får en prislapp på cirka 79 euro och Shadow Rock LP 39 euro, så räkna med cirka 800 respektive 400 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Fan vad jag vill ha den där Shadow Rock LP. Passar perfekt till mitt LP mITX chassi. Kan dock inte bygga klart burken riktigt än, så det får vänta lite.