Bitspower har ett par nya komponenter på väg till marknaden. En ny transparent reservoar introduceras i hexagonformat och nya rör visas. Företagets nya rör skiljer sig från många andra genom att vara helt byggda av koppar. Vi tar en närmare titt på de nya komponenterna och blir imponerade.

Det har gått bra för det relativt lilla företaget Bitspower den senaste tiden. En kombination av ökande popularitet av vattenkylningsystem och väl mottagna produkter har gett företaget en väsentlig marknadsandel. Nu visar företaget nya komponenter för datormoddare som vill ha vattenkylningssystem av lite högre kvalitet än normalt.

På Computex 2015 visade företaget främst två stora nyheter: en ny reservoar och ett nytt typ av rör för vattenkylningssystem. Den nya reservoaren är tillverkad av akryl, likt många konkurrenter, men skiljer sig från mängden genom att erbjuda en transparent hexagondesign. Reservoaren är tänkt att tillverkas i flera olika färger men standardversionen är transparent och kan alltså färgas med olika typer av vätskor. I nuläget vet inte Bitspower exakt hur de nya reservoarerna kommer att se ut och vet inte heller exakt när de kommer att lanseras. De reservoarer vi kollat på kommer troligen likna den slutliga produkten men är fortfarande bara prototyper.

Kopparrör ersätter slangar

För att koppla samman Bitspowers nya reservoarer planerar företaget introducera nya kopparrör som kan användas istället för traditionella slangar. Rören ska vara tillverkade av koppar och säljas styckvis som 30 centimeter långa rör som kunder själva kan kapa efter eget behov. Bitspower kommer troligen också erbjuda olika versioner av rör med olika färger men företaget har inte bekräftat exakt vilka varianter som kommer att säljas. Rören har inget pris ännu men kommer att börja säljas under de kommande månaderna, visserligen inte i Sverige men i alla fall i andra delar av Europa.

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Koppar rör fuktar ganska mycket igenom vid temperatur skillnader, så kall dator lungt, däremot upp & ner så blir det ganska mycket kondens. Sen känner jag mig lite skeptisk till datatillbehörsfirma håller på utvecklar rördragning (är själv Hydraulmontör & har dragit en hel del rörmockeri oxå.)Ska bli intressant & se hur deras tätningar/klämmring ser ut!

Gadgety
Medlem
Gadgety

Snyggt. Fast, kan jag inte bara köpa kopparrör på K-rauta och kapa själv? Lär bli billigare. De har kromade badrumsrör av koppar också. Med alla kopplingarna till reservoirerna ökar risken för läckage också.