Deepcool har redan bevisat att de satsar på mer än processorkylare med sitt nyligen lanserade Tristellar-chassi men företaget visade ytterligare ett chassi på Computex: Deepcool Nephrite. Nephrite är ett konsolliknande chassi som har Mini-ITX-stöd och tyngdpunkt på att presentera chassi-ägarens grafikkort.

Deepcool är kanske mest kända för sina processorkylare, även om de inte är så kända i Sverige. Med deras nysatsningar inom andra produktkategorier kanske vi snart kommer få se mer av dem även på den svenska marknaden. En av språngbrädorna skulle kunna vara deras nya Deepcool Nephrite-chassi som visades upp som en prototyp på Computex 2015.

Datorchassi i konsolstil

När det gäller form och färg påminner Nephrite mycket om en viss Japansk konsoltillverkares senaste modell. Enligt utsagor ska Nephrite levereras i flera olika materialval, bland annat: plast, aluminium och kolfiber. Kortsidorna av chassit, med de utskurna ventilationshålen, ger en stilren om än genomtänkt designkänsla men dess paradnummer är toppen av chassit som visar upp det husade grafikkortet. Den transparenta akrylplasten ger insyn till grafikkortet i fullängd, för att visa upp chassits högpresterande inre. Därför är Nephrite ett chassi som gärna låter sig stå framme.

Nephrites kompakta utförande väcker en del frågor om luftflöde, inte minst för grafikkortet. Deepcool påpekar dock att modellen är en prototyp och att den färdiga produkten kommer att ha med luftflöde i åtanke.

Chassi som byggsats

Chassit är inte gjort för den ohändige. Dess kompakta format gör att det skickas som en byggsats som måste byggas ihop av köparen men detta kan också ses som något positivt eftersom chassits många skruvar ger en speciell känsla.

Deepcools Nephrite kommer att stödja mini-ITX-formatet, samt drivas av den allt mer populär SFX-formfaktorn. Grundstommen är gjord sv stål och som tidigare nämnt kommer sidopanelerna säljas med flera olika materialval.

Med en del frågetecken om dess funktion verkar Deepcools Nephrite vara ett tilltalande designchassi för den händige, med en gen för det extravaganta.

Läs mer från Computex 2015

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det där är en riktigt underbar sak måste jag säga!
Snacka om att inte slösa utrymme nånstans, riktigt trevligt när dom tänker så, men man får väl se hur mycket den växer till sej när den lämnar Alpha-stadiet och luftflödet ska tillgodoses.