Vi hälsar på AMD på MWC-mässan i Barcelona, där man lägger fokus på två nya tekniker som ska introduceras med den nya processorserien Mullins. Bland annat får vi se ett GPU-emulerat Android-gränssnitt i Windows för att köra Android-mjukvara, och den nya rörelsestyrningstekniken Eyesight.

Den nya processorserien Mullins från AMD är tänkt att ersätta den existerande Temash-familjen, och kommer lanseras tillsammans med syskonserien Beema. Beema kommer ha ett en effektförbrukning nere kring 2 watt medan Mullins ligger uppåt 10 till 25 watt. Med de nya processorserierna kommer också en del ny teknik från AMD, och vi passar på att kika lite på Bluestacks och Eyesight på MWC i Barcelona.

Med Bluestacks kan du köra ett Android-gränssnitt i Windows, som drivs med hjälp av Mullins kraftfulla grafikkrets. Tanken är att du ska kunna använda alla dina Android-applikationer även på en Windows-baserad surfplatta och på så sätt inte behöva välja mellan de två ekosystemen.

Vi kikar även på Eyesight, en rörelsegestteknik som påminner en aning om Kinect eller Leap Motion. Tanken är att du ska kunna med små och enkla pekgester styra pekskärmskommandon på skärmen från ett avstånd, och även om tekniken fortfarande behöver finputsas en hel del så går det helt klart åt rätt håll.

Exakta lanseringsdatum för de nya processorerna är fortfarande okända.


Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid