Vi hälsar på hos Kingston på CES i Las Vegas där vi får klämma på några av företagets nya produkter under Hyperx-varumärket. Dels får vi lära känna den nya entusiastmodellen Hyperx Savage och dels får vi kika på en riktigt rapp enhet i det kompakta M.2-formatet.

Kingston utökar sin Hyperx-familj med SSD-enheter i och med nykomlingen Hyperx Savage som vi får vrida och vända på när vi besöker företaget under CES. Enheten använder sig av Toshibas NAND-kretsar i 19 nanometer anslutet via den nya S10-kontrollern från Phison, en prestandainriktad kontroller från en aktör som annars gjort sig känd för mer budgetinriktade komponenter. Kingston utlovar uppåt 560 megabyte per sekund i läshastighet och 520 megabyte per sekund i skrivhastighet.

En annan intressant liten krabat vi får kika på är Hyperx Predator PCIe, en av företagets första SSD-enheter i det kompakta M.2-formatet som idag används i både stationära och bärbara datorer. Enheten använder sig som namnet antyder av PCIe istället för SATA vilket också innebär att den kan bli ruskigt mycket snabbare än en traditionell SATA-enhet – uppåt 1 400 megabyte per sekund i läsning och 1 000 megabyte per sekund i skrivning. För den som inte har en M.2-plats i datorn kommer Kingston även sälja en adapter till traditionell intern PCIe.

Hyperx Savage kommer dyka upp i handeln i februari i storlekar om 120, 240 och 480 gigabyte, med en 960-gigabytesmodell på ingång längre fram. Hyperx Predator PCIe kommer i sin tur dyka upp under andra kvartalet i storlekarna 240 och 480 gigabyte, men längre fram kommer vi även få se en variant på 1 terabyte.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid