Smarta produkter blir allt mindre och kryper in i alla våra produkter, från smartklockor till Wi-Fi uppkopplade kylskåp. Vi kikar närmare på ett par smarta skor från Iofit med inbyggda trycksensorer som känner av hur du belastar dina fötter.

Sydkoreanska Salted Venture, med rötter i Samsung, visar på MWC 2016 ett par smarta skor som kan ersätta din privata tränare på gymmet eller hjälpa dig med din golfsving. Iofit Smart Balance är ett par skor med flera sensorer i sulan, bland annat accelerometrar och trycksensorer, som tillsammans mäter användarens balans, viktfördelning och mittpunkt. De smarta skorna är tänkta att användas för att minimera träningsrelaterade skador och som hjälp vid träning, löpning och golf.

Salted Venture, företaget bakom Iofit, startade som ett projekt i Samsung C-Lab, ett innovationsprogram inom Samsung som hjälper de egna anställda med att förverkliga egna idéer. Med de smarta skorna följer det med en applikation som visar data från sensorerna i realtid. Applikationen hjälper användaren analysera data från skornas sensorer med hjälp av användarvänlig grafik, där man bland annat kan läsa av viktfördelningen i fötterna. Det går även att spela in video med applikationen så att man vid ett senare tillfälle själv kan analysera sin träning.

Skorna vi testar på MWC 2016 är en färdig produkt utvecklad av Salted Venture tillsammans med ett Sydkoreanskt skoföretag och kommer att finnas tillgänglig på internet. Salted Venture hoppas på att skapa ett intresse kring tekniken och samarbeta med stora skotillverkare.

Iofit Smart Balance träningsskorna har en prislapp på 199 dollar, vilket motsvarar ungefär 1 600 kronor, men under en begränsad tid kan man köpa skorna för 149 dollar – det finns betydligt dyrare träningsskor utan smart funktionalitet, så priset är trots allt ganska rimligt.


NordicHardware bevakar Mobile world congress tillsammans med Surfa.se och Prisjakt Konsument. Du hittar alla våra artiklar och videoinslag på vår samlingssida och ser fler videoreportage på Surfa.se.


Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fossi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fossi
Gäst
Fossi

Oroväckande billiga skor. Men ser inte heller ut vara så bra anpassade för löpning. Men det är väl mest ett koncept. Tror mera på Runteq Oy, zoi produkt som är en liten dosa som man fäster i snörningen.
Visar all data i realtid som har till uppgift att förbättra din löpstil och förebygga skador.