Då var det till slut dags! Intel har nu officiellt lanserat sina nya överklockningsvänliga processorer med kodnamnet ”Devil’s Canyon”. Vi är på plats hos Intel i Taipei och kikar lite närmare på vad lanseringen innebär och vad Intel har att visa upp på mässan.

Efter rapporter om förseningar och papperslanseringar var vi faktiskt lite osäkra på vad Intel skulle bjuda på under årets Computex-mässa. Vi visste att vi skulle få se mer av Devil’s Canyon, dock inte hur länge vi sedan skulle få vänta innan processorerna dyker upp i butik.

Intel har dock lyckats leverera, och enligt tillverkaren ska processorerna vara på väg ut i butik och klara för slutleverans inom 1 till 2 veckor. Det rör sig om Haswell Refresh-processorer, men med ett nytt värmeledande material mellan själva kislet och värmespridaren, för effektivare värmeöverföring och därmed bättre överklockningspotential.

På plats i Taipei visar Intel bland annat upp ett passivt kylt mini ITX-system med en Intel Core i7-4790K som klockas till 4,5 gigahertz i turbo. Just i7-4790K kommer med största sannolikhet fasa ut nuvarande i7-4770K, och får en mer eller mindre matchande prislapp på cirka 2 500 kronor.

Intel höll under dagen ett överklocknigsevent på Computex, där välkända överklocknigsprofiler fick sätta tänderna i de nya processorerna, som nådde över 5,4 gigahertz med luftkylning. Resultat och mer information finns på Intels Twittersida!


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
murak_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem

Fläktlöst är framtidstänkande!

Murak
Medlem
Murak

Sett nått av den där upplåsta Pentium-processorn?