Processorjätten Intel är en av flera aktörer som satsar hårt på trådlös laddning och under MWC2015 passade företaget på att demonstrera hur man med tekniken Rezence kan ladda allt från mobiltelefoner till bärbara datorer. Vi tog tillfället i akt och frågade företagets representanter om vad vi kan vänta oss i en trådlös framtid.

Rezence är en teknik för trådlös laddning som utvecklats av organisationen Alliance for Wireless Power (A4WP) som består av hundratals företag inom mängder av olika industrier. Organisationens mål är att skapa ett globalt ekosystem för trådlös laddning. Allt från trådlösa laddstationer inbyggda i möbler till laddstationer på flygplatser och konsumentbutiker.

En av de ledande aktörerna i A4WP är processorjätten Intel som under MWC2015 visade upp lite av den potential som finns i Rezence. Fokus låg på möjligheterna att inte bara ladda enklare enheter som mobiltelefoner och surfplattor utan även betydligt kraftfullare komponenter som bärbara datorer. Men man visade även prov på teknikens längre räckvidd och breda kompabilitet.

På mässgolvet högg vi tag i representanter från Intel som demonstrerade tekniken och svarade på flera frågor om den trådlösa laddtekniken som intensifierar våra drömmar om en kabelfri framtid.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid