VR-löpband är i sig inget nytt koncept, men Infinadecks lösning är mer ambitiös än de flesta. Det här är allt annat än en smidig lösning för var mans vardagsrum, men vi passade på att testa det påkostade 360-gradersrullbandet på mässgolvet i Las Vegas.

Sist vi besökte CES fick vi testa Virtuix Omni, ett ”löpband” för VR-spelande som är tänkt att ge bättre inlevelse genom att låta dig röra dig fritt i den virtuella miljön och inte begränsas till storleken på ditt vardagsrum. I år kikar vi närmare på en annan lösning som är tänkt att ge liknande resultat, men som ska kännas ännu mer realistisk att använda.

Medan Virtuix Omni bygger på en slags ”skål” som du springer i med ett par särskilda skor med låg friktion så är Infinadeck mer likt ett traditionellt löpband, men som fungerar i 360 grader. Bandet består av flera segment, som vart och ett kan agera som ett eget löpband. När du använder Infinadeck är du fastspänd i en arm och en sele som är utrustade med sensorer som känner av hur du rör dig, varpå bandet autmatiskt kompenserar för rörelsen. På så sätt kan du springa fritt på bandet i 360 grader, utan känslan av ”konstant uppförsbacke” som är karaktäristisk för exempelvis Virtuix Omni.

Läs även: Vi springer fritt i virtuell verklighet med ”3D-löpbandet” Virtuix Omni

Samtidigt så riktas Infinadeck mot en helt annan målgrupp, och det är lätt att förstå varför. Omni tar upp ungefär 1 x 1 meter golvyta – Infinadeck är en rejäl attrapp både till vikt och storlek, och är ingenting du enkelt kommer kunna sätta upp i vardagsrummet där hemma. Inget pris är satt ännu, men det är osannolikt att det blir en billig historia. Snarare än mot hemanvändare riktas Infinadeck mot industri och militär, för övningar eller publika demonstrationer i arkadhallar, på nöjesfält eller på museum.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Roohm Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Roohm
Gäst
Roohm

Om du nu ska demonstrera ett VR rullband som fungerar i 360 grader, varför springa åt samma håll genom hela videon?