På CES tog vi en titt på Huaweis nya smarta Android Wear-klocka. Huawei Watch Jewel är identisk med Huawei Watch på många sätt men skiljer sig genom att introducera en smått förändrad design som bland annat kommer utrustad med en hel ram full av Swarovski-juveler.

Sedan Apples lansering av Apple Watch Edition har vi sett allt fler lyxiga Android Wear-klockor nå butiker. Klassiska klocktillverkare har börjat ta sig in på marknaden och elektroniktillverkare har försökt höja sina priser genom att implementera lite lyxigare klockdesign i sina smarta klockor. Nu visar Huawei sin första specifikt lyxiga klocka som också riktar sig till kvinnor.

Ny design – samma insida

Huawei Watch Jewel skiljer sig som sagt inte från Huawei Watch på särskilt många sätt. På klockans framsida finns samma 1,4 tum skärm som förut och på insidan hittar vi fortfarande ett Qualcomm Snapdragon 400-chipset. På utsidan har dock Huawei bytt syskonets skal mot rostfritt stål som har ett tunt lager guld ovanpå. Runt klockans skärm finns även 68 labbtillverkade Swarovski-juveler som mäter 1,5 millimeter i diameter.

10 nya urverk för kvinnor

Med den annorlunda fysiska designen riktar Huawei sin nya klocka mot kvinnor. För att lyckas med detta inkluderar företaget också 10 nya digitala urverk som ska passa med hårdvarans nya design samt med kvinnors, eller mäns för den delen, önskemål om design.

För klockans unika design kan konsumenter vänta sig att betala runt 6 000 kronor, bra mycket mindre än den ännu lyxigare Apple Watch Editions 110 000 kronor. I nuläget har vi inga exakta lanseringsdetaljer för den svenska marknaden så det återstår att se om eller när den kommer till Sverige och till vilket pris.

Se fler klipp från CES 2016:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid