Huawei introducerar en ny surfplatta som imponerar med bra byggkvalitet, bra skärm och mycket kraft innanför skalet. Men är verkligen Mediapad X2 en surfplatta? Med dubbla SIM-kortläsare och telefonfunktionalitet vill tillverkaren kalla produkten för en ”phablet”.

Vi har blivit vana vid att se stora telefoner presenteras från företag så som Samsung och Asus. Skärmar på upp till åtta tum har inte varit ovanliga i produkter med telefonfunktionalitet. Nu tar sig Huawei in på marknaden och presenterar Mediapad X2, en sju tum surfplatta med dubbla SIM-kortläsare och all funktioner som kan väntas från en vanlig smartphone.

Till skillnad från många andra stora surfplattor på marknaden skeppas Mediapad X2 med imponerande specifikationer. Innanför skalet finns upp till tre gigabyte arbetsminne kopplat till ett HiSilicon Kirin 930-chipset. Skärmen på produktens framsida använder IPS-teknik och har en upplösning på 1 920 x 1 200.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngHuawei har inte bekräftat när eller om vi kan tänkas se Medipad X2 i svenska butiker. Föregångaren lanserades många månader efter sin presentation och kostade runt 4 000 kronor.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid