I takt med att våra kretsar blir mindre och effektivare så kan sysslor som tidigare krävde stora torndatorer överlåtas till små och kompakta minidatorer. Acers nykomling heter Revo One, en kompakt stationär dator med en smidig tangentbordsfjärrkontroll och möjlighet att trycka in dubbla 2,5-tumshårddiskar.

Även om gamers och andra användare med behov av fullständig modularitet och rejäl prestanda kommer fortsätta söka sig till mer traditionella stationära datorer så klarar sig de flesta idag med en bärbar eller liten stationär dator, exempelvis Intel NUC eller Gigabyte Brix. Dessa små datorer kan med sina små chassin dessutom stuvas in lite här och var i hemmet och lämpar sig ofta lika bra som jobbdator som HTPC.

Hos Acer får vi stifta bekantskap med Revo One, en liten stationär dator som för tankarna till Mac Pro. Datorn har enkelt ytterhölje i plast som enkelt kan möbleras in i TV-bänken eller på skrivbordet. Skalet kan öppnas för att komma åt dubbla 2,5-tumsplatser för hårddiskar eller SSD-enheter, utöver den inbyggda flashlagringen som sitter undangömd i mitten. Det innebär att du kan expandera datorn med ett par extra terabyte, lämpligt om du använder den som HTPC eller server.

Tillsammans med Revo One skickar Acer med en fjärrkontroll med inbyggd pekplatta, smidigt för den som har datorn inkopplad i TV:n. På andra sidan av kontrollen finns ett QWERTY-tangentbord som kan aktiveras och deaktiveras med en knapp på sidan. Acer jobbar även på en app som ger dig samma funktionalitet i din smartphone.

De första leveranserna inleds i februari månad och priset börjar på cirka 270 euro, så räkna med omkring 2 700 kronor inklusive moms i Sverige.


Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
pege63_AnKaN_RudolfDenRödeJanneBall Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johannes
Medlem
Johannes

Verkar väldig fin, skulle sitta fint med i7 bara..
När börjar den säljas?

RudolfDenRöde
Gäst
RudolfDenRöde

Vad skall man med en i7:a i den här typen av dator? En i3:a räcker fint i en vanlig gamingdator och en i5:a för en gamingmaskin med high end grafikkort. i7:an blir möjligtvis erforderlig om du kör flera grafikkort, vilket de här burkarna inte gör.

.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Fläktlös kylning eller?

pege63
Gäst
pege63

Är ju en vanlig NUC varken mer eller mindre

Medlem
WIRN