HTC:s nya flaggskepp förfinar en stabil design som använts i två år. One M9 har samma typ av metalldesign som sin föregångare men uppgraderar flera interna komponenter och skaffar sig en ny kamera. Vi letar reda på ett exemplar och funderar kring HTC:s chanser på smartphonemarknaden i år.

HTC One M9 kan inte kallas för något annat än en förfining av sin föregångare. Produkten skeppas med samma typ av Full HD-upplösta fem tum skärm men byter ut flera interna komponenter. Innanför telefonens skal finns nu ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset, 3 gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsutrymme. Utöver dessa nya komponenter finns dock egentligen bara en stor nyhet. HTC:s Ultrapixel-kamera har bytts ut mot en 20-megapixelkamera utan optisk bildstabilisering.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngHTC One M9 kommer till Sverige den 31 mars. 32 gigabyte-versionen kommer att säljas för 7 400 kronor. Den kommer med andra ord vara dyrare än både Apple Iphone 6 och Samsung Galaxy S6. Hur väl HTC kan klara sig på marknaden återstår att se.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jonatan 1234567890Hank-Tjalve-Mordin Solus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Ironi hur de dissat Samsung och andra för för många MP och nu själv har mer än S6-an

Mordin Solus
Gäst
Mordin Solus

Intressant rubrik. Tror inte jag sett såna rubriker när Apple presenterat sina S-versioner av Iphone. HTC har ju bara gjort som Apple gör. Tagit förra årets produkt och förfinat.
Missförstå mig rätt. Jag hade gärna sett fler nyheter i en ny HTC One. Men jag förstår inte varför nya HTC One blir nedskriven överallt för att den är för lik föregångaren. Speciellt inte när Apple ofta hyllas när de gör samma sak.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Mordin Solus”]Intressant rubrik. Tror inte jag sett såna rubriker när Apple presenterat sina S-versioner av Iphone. HTC har ju bara gjort som Apple gör. Tagit förra årets produkt och förfinat. Missförstå mig rätt. Jag hade gärna sett fler nyheter i en ny HTC One. Men jag förstår inte varför nya HTC One blir nedskriven överallt för att den är för lik föregångaren. Speciellt inte när Apple ofta hyllas när de gör samma sak.[/quote] Jag håller med dig. Fler borde göra som HTC istället. Varför ändra på något som fungerar? Jag hade exempelvis hellre sätt en Nexus 5 2014 istället… Läs hela »

Hank
Gäst
Hank

Haha, den har ”två stora brister”, men annars är den en fullträff? Det är ju också ett sätt att uttrycka det. Förutom att den inte alls är en fullträff, är den en fullträff.

Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

[quote name=”Mordin Solus”]Intressant rubrik. Tror inte jag sett såna rubriker när Apple presenterat sina S-versioner av Iphone. HTC har ju bara gjort som Apple gör. Tagit förra årets produkt och förfinat. Missförstå mig rätt. Jag hade gärna sett fler nyheter i en ny HTC One. Men jag förstår inte varför nya HTC One blir nedskriven överallt för att den är för lik föregångaren. Speciellt inte när Apple ofta hyllas när de gör samma sak.[/quote] Tycker inte Apple hyllas när de släpper sina S verisioner, brukar ju vara tvärtom när man läser Android forumen dagen efter.Själv äger jag den första (m7)… Läs hela »