Medan dagens 3D-teknik kan ge mervärde i flera olika sorters media så håller sig många för att faktiskt använda sig av tekniken i vardagsrummet just på grund av behovet av glasögon. Samsung arbetar flitigt på glasögonfri 3D, och vi tar en titt på det senaste alstret på CES.

Många tillverkare har sedan tidigare gett sig på glasögonfri 3D-teknik, och vi viss mån finns den redan implementerad i konsumentprodukter, exempelvis i Nintendos portabla spelkonsol 3DS. Däremot har vi inte sett något större genomslag på TV-marknaden, och de produkter som visats upp har ofta varit väldigt petiga med betraktningsvinklar, avstånd och dylikt, vilket gjort det svårt för flera i vardagsrummet att tillgodogöra sig 3D-effekten.

Den nya modellen vi kikar på hos Samsung på CES 2014 tycks dock ha lyckats bra med just den glasögonfria biten. Medan bildkvalitén inte spelar i samma liga som företagets övriga toppmodeller, trots att apparaten vi kikar på använder sig av ultra HD-upplösning.

Prisuppgifter och lanseringsdatum har inte framgått, men med tanke på hur väl 3D-effekten fungerar för Samsungs prototyp kan vi mycket väl få se fler liknande lösningar på marknaden framöver.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid