Ett litet men betydande tema på Computex 2015 var plagiat. På plats såg vi bland annat rena kopior av många av Apples produkter, som marknadsfördes som just kopior. I Thermaltakes bås hittade vi inga produkter som marknadsfördes som kopior men vi hittade flera som åtminstone hade tydliga likheter med konkurrenter.

Thermaltake 200 är namnet på en av chassitillverkarens senaste produktserie. Serien blev snabbt känd på Computex efter att den amerikanska chassitillverkaren Caselabs anklagade Thermaltake för att ha kopierat deras chassidesign. Oberoende på om anklagelserna är legitima eller inte är 200-serien är en ordentlig chassiserie för datorentusiaster som vill göra något riktigt spektakulärt med sin dator.

Gigantiskt och staplingsbart datorchassi

Serien består av två modeller kallade W200 och P200. Den förstnämnda modellen är ett stående chassi som är uppdelad i två delar, vilket ger gott om utrymme för även de största datorkomponenterna. Chassit är stort men kan göras större eftersom det kan kopplas ihop med andra exemplar. I Thermaltakes monter i Taipei visade företaget bland annat upp en dator bestående av en W200- och en P200-del. P200 är en liggande chassidel som kan staplas på eller läggas under W200 och ge plats åt hårddiskar, kylningssystem eller liknande komponenter. De olika chassidelarna kopplas samman helt utan verktyg och kan byggas hur stora som helst.

Den användare som kan nöja sig med en lite mindre dator kan vända sig till 100-serien. Denna chassiserie är ungefär hälften så bred som 200-serien men ger ändå gott om utrymme för de mest extrema av datormoddar.

Suppressor F51 och Fractal Design

Ett annat chassi som visades upp av Thermaltake på Computex kallas Suppressor F51. Den nya modellen erbjuder gott om utrymme i ett chassi som har en lätt avtagbar men ljuddämpad framsida och en ljuddämpad transparent glassida som ska ge låga ljudnivåer från ett chassi som ändå går att se in i. Chassit har kritiserats för att vara likt Fractal Design:s Define R5 men Thermaltake påstår att Fractal Design inte har några problem med de likheter som finns mellan modellerna.

Suppressor F51 har ett stort fokus på god kylning och skeppas med en 200 millimeterfläkt som är installerad från fabrik alternativt platser för hårddiskar och optiska enheter.

Thermaltake skryter inte om sin imponerande byggkvalitet i Suppressor F51 men påpekar att chassit kommer att vara relativt billigt, då det sägs kosta runt 1 200 kronor.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RWaxinatorxemacsTellus82 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Anser nog att rena tokkopior som dessa skulle stoppas för försäljning inom eu/branschen i stort, hur man än vrider på det hela så kommer det i slutändan förhindra innovation på det sätt den sker idag. Varför skulle någon investera pengar i R&D när man kan ta in valfri produkt och köra en karbonkopia på den.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Nej, som konsument vill du ha konkurrens och alternativ.

Alla företagare vill vara monopolister inom sin bransch, men ha konkurrens bland leverantörer och kunder. Som konsument vill du bara ha konkurrens.

Kopior skapar pristryck (bra för dig som konsument). Om du som konsument däremot är dum nog att köpa kopiorna istället för orginalen (om inte prisskillnaden är motiverad) behöver du nog fundera ett varv till på varför du har förtroende och ger dina pengar till ett företag som bevisligen inte har förmågan att skapa lösningar på dina problem på egen hand.

Waxinator
Medlem
Waxinator

Precis !!! …och om inte alla hade tokkopierat hjulets form så hade vi haft andra alternativa former idag !

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tellus82: Håller med dej 100%Det är nog ingen nyhet vad jag tycker om detta äckliga kopierande från dessa länder som numera blivit rika, men där girigheten trots det ändå inte tycks nå några gränser.Man hade liksom hoppats på att deras etik skulle stå i proportioner till deras nuvarande rikedomar men icke. Den där mentaliteten med att kopiera och låta andra göra jobbet för en, har för övrigt nu även kommit till Sverige.Tex, Företaget jag jobbat för en tid nu är riktigt ruttet in i märgen när det kommer till denna typ av bedrägliga beteende.Senaste exemplet är att ett sjukhus undrade… Läs hela »