Gigabyte visar upp en något sladdrig prototyp av sin Gigabyte S1185, en 11,6 tums tablet/notebook med touchstöd. Gigabyte är alltså ett av företagen som släpper produkter utanför sina traditionella områden vilket är något vi sett mycket av på CES 2013.

När vi tittar på specifikationerna ser vi en IPS-panel med 1080p-upplösning, operativsystemet är Windows 8 och hårdvarukonfigurationen är en Intel Core i5, en SSD på mellan 64-256 gigabyte och en 8 megapixel kamera. Surfplatta och tangentbord sätts ihop med hjälp av magneter och vi blir inte helt övertygade om att detta är en bra lösning även om vi vet att detta är en prototyp och inte helt ska representera den produkt vi ser på butikshyllorna.

En trevlig funktion som är lite nytänk på surfplattor är dock den optiska muspekaren och musknappar som gör navigeringen enklare för den som gillar det. Vi gillar initiativet att Gigabyte släpper ett bredare produktutbud och vi följer med intresse hur Gigabyte S1185 kommer att se ut i slututförandet.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid