Vi kikar in hos den välkända tillverkaren EVGA på Computex, där företaget har ställt upp en rad nya moderkort för 2014. Dels får vi se uppdaterade modeller för Haswell Refresh och Z97-kretsen, men vi får även en tjuvtitt på vad som komma skall i form av DDR4 och Haswell-E.

EVGA är ett välbekant ansikte på moderkortsmarknaden, och vi har flera gånger tidigare stiftat bekantskap med företagets moderkort ur FTW- och Classified-serien. På plats på Computex i Taipei kikar vi lite närmare på årets moderkort, där vi dels ser nya Z97-modeller och dels en joker med ny minnesteknik.

Chefredaktör Karmehed tar plats framför kameran och går igenom diverse modeller i olika formfaktorer. Men kanske mest intressant är det omärkta moderkort som finns runt mitten av bordet – ett moderkort med åtta minnesplatser som inte passar vanliga DDR3-minnen. Istället är det DDR4 som gäller, och även om EVGA inte får säga vad kortet är till för så går det ganska snabbt att göra kopplingen till Intels kommande Haswell-E-processorer som bör lanseras under tredje kvartalet tillsammans med X99-styrkretsen som vi förmodar döljer sig under moderkortets kylanordning.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid