Man skulle kunna säga att det var Shuttle som drog igång trenden med små och kompakta datorsystem och nu fortsätter företaget att imponera med fler kompakta lösningar. SH97R6 är en liten dator som erbjuder stöd för Nvidias Geforce GTX 980-kort och plats för fyra 3,5 tums hårddiskar, i ett litet chassi.

Vill man bygga en speldator i med ett litet format har man många alternativ att välja mellan. På Computex 2015 har vi tagit en titt på flera mini-ITX-chassin och flera konsolliknande system som är tänkta att exempelvis få plats i vardagsrummet. Även Shuttle visade upp ett kompakt system som erbjuder plats för kraftfulla komponenter men som samtidigt kan agera som NAS-enhet.

Riktigt hög prestanda

Shuttle SH97R6 är en relativt liten dator. Visst finns det betydligt mindre datorer på marknaden men med tanke på vad som kan gömma sig innanför skalet kan vi knappast klaga. Om vi öppnar upp datorn ser vi att det finns plats för ett stort grafikkort på datorns vänstra sida. Shuttle säger att det går att klämma in ett Nvidia Geforce GTX 980-kort och att det i kommande modeller kommer att finnas utrymme för ett Nvidia Geforce GTX Titan X-kort. Med stöd för Intel Core i7 Haswell Refresh kan det lilla systemet prestera riktigt bra som gamingdator.

Shuttles lilla system har dock ett ess i rockärmen. På chassits framsida finns fyra indikatorlampor som visar aktivitet för upp till fyra hårddiskar. Innanför chassit finns nämligen en hårddiskvagga som har plats för fyra 3,5 tum hårddiskar som tillsammans kan ge den lilla datorn väldigt gott om lagringsutrymme. Detta är anledningen till att Shuttle beskriver det lilla systemet som en korsning mellan en kompakt gamingdator och en kapabel NAS-enhet.

Snabbt byte av sex SSD-enheter

SH81R4 kan beskrivas som ett syskon till SH97R6 som fokuserar på SSD-enheter istället för hårddiskar. Systemet har sex 2,5 tums platser på sin framsida, som gör det lätt att plocka ut lagringsenheter och installera nya. Datorn demonstrerades inte med några imponerande gaming-komponenter men även här finns gott om utrymme för flera kraftfulla komponenter.

Shuttles system är inte sprillans nya och finns faktiskt redan att köpa i Sverige. SH97R6 säljs som barebone för runt 3 000 kronor medan SH81R4 kostar cirka 2 000 kronor.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ZiderS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Perfekt för LAN! Eftersom såna både brukar innefatta rigoriösa mängder spelande och fildelning i överflöd.
Det verkar dock vara väldigt ovanligt med LAN nu för tiden, så det är nog just ”allt i ett” desktops som blir det mest tacksamma användningsområdet.
Hoppas värmeavledningen funkar som den ska för annars kommer nog många diskar ta stryk av överhettning vid långa gamingsessions.

Zider
Gäst
Zider

[quote name=”S0urcerr0R”]Perfekt för LAN! Eftersom såna både brukar innefatta rigoriösa mängder spelande och fildelning i överflöd.
Det verkar dock vara väldigt ovanligt med LAN nu för tiden, så det är nog just ”allt i ett” desktops som blir det mest tacksamma användningsområdet.
Hoppas värmeavledningen funkar som den ska för annars kommer nog många diskar ta stryk av överhettning vid långa gamingsessions.[/quote]

Ovanligt? Jag tycker det lanas stup i kvarten..