Smarta TV-apparater är idag mer eller mindre vardagsmat, men vad du faktiskt kan göra med din TV utökas ständigt. Samsung slår nu ett slag för enklare spel direkt i TV:n med hjälp av en separat mobiltelefon eller klocka, vilket vi givetvis testar direkt på mässgolvet.

Idag finns alla möjliga streamingtjänster och småappar till våra TV-apparater, men även en växande skara spel. Det är någonting Samsung satsar lite extra på under CES 2015, och som tillbehör används antingen en mobiltelefon eller en av företagets smarta klockor ur Gear-serien.

Chefredaktör Karmehed tar plats framför en av Samsungs TV-apparater för att ge sig på ett dansspel med en smart klocka kring handleden. Målet är att följa rörelserna som visas på skärmen (eller åtminstone att hålla takten), varpå accelerometern i klockan eller mobiltelefonen håller på hur bra du klarar av det.

Den här typen av spel och många andra kreativa appar bör bli allt vanligare under 2015, både i Samsungs TV-apparater hos hos konkurrenterna, inte minst med tanke på att Android TV börjar göra debut på bred front vilket ger ett större ekosystem för utvecklare att ta fram TV-specifika appar.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Haha, när Anton dansade blev jippot helt plötsligt intressant för dom förbipasserande.
Kvinnorna stannade och deras annars stela ansikten bjöd på roade leenden, och dude’sen tar fram surfplattan o plåtar anton.
Skulle inte alls förvåna mej om Anton faktiskt blev dansgolvets kickstarter den aftonen 🙂

Kul teknik för övrigt. Tekniskt sett förstår man att Kinect och Wiimote antagligen är på sin sista vers, och håller på att ersättas av nya mer överlägsna produkter.