Vill man bygga en riktigt tyst dator gäller det att alla komponenter är tysta. Då kan det vara en bra idé att leta reda på någon typ av semipassiv nätdel. FSP har en hel ny serie kallad Hydro G som har denna funktion. Alla modeller i den nya serien har möjlighet att stänga av sin kylningsfläkt när de inte belastas hårt, vilket ger ett tystare nätaggregat.

Det finns gott om tysta nätaggregat på marknaden men det är inte alla som erbjuder semipassiv drift och ännu färra som gör det på samma sätt som FSP Hydro G. Den nya serien presenterades på Computex 2015 i tre olika modeller med 650, 750 respektive 850 watts kapacitet. Alla modeller är så kallat semipassiva och har en funktion som gör att kylningsfläkten inte snurrar så länge nätaggregatet ligger under 30 procent. När belastningen ökar över 30 procent drar fläkten i gång för att hålla aggregatet kallt och när belastningen sjunker under 20 procent igen stängs fläkten av. Skulle belastningen öka igen så drar fläkten igång när belastningen överstiger 30 procent.

Gott om kontakter och 80 Plus Gold

Hydro G-serien använder med en klassisk design och ett relativt kompakt format. På aggregatets baksida finns gott om portar, bland annat tre åttapins PCI-e-kontakter. Här levereras ström med en 80 Plus Gold-certifiering, vilket ger hög effektivitet för ett rimligt pris.

På tal om pris kommer den billigaste 650 wattsversionen av Hydro G-serien säljas för runt 1 200 kronor medan den dyraste 850 wattsmodellen väntas landa på runt 1 500 kronor.

Se fler nyheter från Computex 2015

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid