Vattenkylning har fått en uppsving i och med de slutna, mer ekonomiska kylningssystem som finns på marknaden idag. Nu vill även Fractal Design ha en del av kakan, och visar upp sitt eget system, Kelvin. Och det särskilt intressanta med Kelvin är att det inte är slutet, utan kan uppgraderas och byggas ut efter hand.

Det finns flera fördelar med att använda sig av ett färdigt, slutet vattenkylningssystem. De är betydligt enklare att installera än vattenkylning i delar, tar generellt mindre plats i datorn och är ofta även betydligt billigare. Nackdelen är dock att det finns få uppgraderingsmöjligheter, då slangarna inte kan lossas varesig från vattenblock eller radiator.

Fractal Designs svar heter Kelvin, som har byggts lite annorlunda från konkurrenterna. Precis som ett vanligt slutet vattenkylningssystem levereras det med pumpen inbyggd i vattenblocket, för att spara plats och vara enklare att installera. Men i Kelvin kan slangarna monteras bort och bytas ut, tillsammans med både radiator och vattenblock om så önskas. Till exempel kan du koppla in en extra radiator, eller för den delen ett extra vattenblock till grafikkortet. Det går även att byta och fylla på kylarvätskan direkt i den medföljande radiatorn.

Dessutom har Fractal Design hållit priset nere på systemet jämfört med ett köpt i delar. Priset för 360-millimetersvarianten ligger på cirka 139 dollar, 240-millimetersvarianten på 119 dollar och 120-millimetersvarianten på 99 dollar.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Rabsplace_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Japanska kondensatorer behöver också kylas..
Hoppas dem lyckas briljera med denna produktserie!
Jag förstår inte varför de breddar sortimentet när de lyckats sälja in sig med chassin runtom i världen!

Rabsplace
Gäst
Rabsplace

Någon som vet vart man kan köpa dessa kylare? De verkar inte nått den svenska marknaden ännu. Lite underligt med tanke på att det skall vara ett skandinaviskt företag…