Vi springer på en ny upplaga av Creatives kombinerade ljudkort och skrivbordsförstärkare Sound Blaster X7 på CES 2015. Nya Limited Edition av X7 får utöver en ny, vit design även fått ännu kraftfullare strömförsörjning och högre uteffekt.

Creative expanderar sitt välkända Sound Blaster-varumärke med en ny version av X7, ett kombinerat USB-ljudkort och skrivbordsförstärkare för entusiaster. Precis som den ordinarie versionen av X7 får den nya Limited Edition gott om kopplingsmöjligheter, med portar för både analoga skrivbords- och golvhögtalare, en optisk utgång, bluetooth med apt-x och både en 6,3- och en 3,5-millimeters hörlursutgång.

Limited Edition-versionen får ett nytt färgschema i vitt, svart och guld och en ännu kraftfullare strömförsörjning på 144 watt, istället för den 70-wattsförsörjning som används i den ordinarie utgåvan. Det räcker för att driva högtalare på upp till 100 watt, alltså i klass med många hemmabiosystem. Den inbyggda hörlursförstärkaren har en impedans på 1 ohm, det vill säga halverat från standardversionens 2 ohm.

Sound Blaster X7 Limited Edition får ett prispåslag på 100 dollar, vilket innebär ett cirkapris på 599 dollar. Räkna därför med att få ge omkring 4 500 – 5 000 kronor när den hittar ut i svenska butiker.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid