Feel VR Motion: Vi blir blåslagna i racingsimulatorn för ”alla”

Varning: Videoklippet kan innehålla stötande språk.

2

Feel VR Motion är en motoriserad racingstol för kräsna simulatorfantaster utan avgrundsdjupa plånböcker. Simulatorstolen gör skäl för namnet på CES.

Ukrainska företaget Feel VR visar upp sin egentillverkade racingsimulator Feel VR Motion på CES 2017. Företaget menar att detta är den första motoriserade racingstolen som säljs till en prislapp tillgänglig för ”alla”. Motion som tillverkas på beställning har en prislapp på trots allt respektingivande 3 500 dollar, motsvarande ungefär 35 000 kronor. Då ingår varken racingratt eller VR-headset som också behöver kompletteras. Stolen levereras dock då med stöd för de flesta speltitlar inom racing, flyg och nöjesparker.

Kan programmeras för hemmabion

Minst lika spännande är att den medföljande mjukvaran kan programmeras för att ge effekter i filmer eller andra spel. Feedback motorerna är också rejält dimensionerade på 1 kW vardera, något undertecknad märkte av väl på plats under CES.

Redaktionen tog nämligen plats i Feel VR – Motion och böjds på en åktur som heter duga. Medan stolens känslighet och styrka kan finjusteras för olika speltitlar stod det på plats i Vegas helt klart att Feel VR kan leverera mäktiga feedback-effekter. Så till den milda grad att man riskerar personskador. Systemet var dock riktigt roligt att testa och även om prislappen för en motoriserad racingstol aldrig blir låg är Feel VR en av de mer kostnadseffektiva lösningarna vi sett.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedJackbob Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jackbob
Medlem
Jackbob

Hahaha jäklar det var inte dåligt vad stolen skickade runt dig nör du for rakt in i väggen där på slutet!

Har själv en G27 ratt och även razers HDK2 headset som jag brukar lira assetto corsa med, sjukt bra spel och sjukt kul! Detta blir väl den naturliga uppgradering då jag känner mig snäppet rikare och har mer plats än 29 m^2 studentlya haha.