Liksom många andra aktörer breddar sig den välkända komponenttillverkaren EVGA i allt större utsträckning även till kringutrustning, och under Computex-mässan visar man upp ett nytt tangentbord som sticker ut från mängden – du kan nämligen ansluta det direkt till ett grafikkort för överklockning och spänningsövervakning.

Vi hälsar på hos EVGA under Computex 2015 och får kika lite närmare inte bara på nya moderkort och grafikkort, utan även ny kringutrustning. Ett exempel som fångar vår uppmärksamhet lite extra är det mekaniska tangentbordet Z10, en experimentell produkt som främst riktas mot överklockare.

Vid första anblick ser Z10 ut som ett vanligt mekaniskt gamingtangentbord, bestyckat med brytare från Kalih, bakbelysning och en rad med programmerbara makrotangenter. Det finns en inbyggd display som kan visa information från datorn, och det är här tangentbordets paradnummer kommer in.

Det går nämligen att ansluta en dedikerad kabel till ett av EVGA:s nyare grafikkort med Evbot, som sedan låter dig visa spänningsinformation på den inbyggda skärmen och justera inställningar direkt på tangentbordet. Tanken är att det ska hjälpa överklockare att kringgå diverse begränsningar när grafikkortet ska överklockas genom operativsystemet.

Nya Z10 lanseras i september månad för cirka 1 200 till 1 300 kronor, men en svensk lansering förväntas dröja in på fjärde kvartalet.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid