Inte helt oväntat så har det dykt upp en hel uppsjö med med nya moderkort för Intels kommande Skylake-processorer. Vi har tittat in hos EVGA för att titta på deras nya moderkort där fokus ligger på överklockning och entusiaster med Intels nya Skylake-processorer.

Intel är på gång att lansera sina nya Skylake-processorer och med den även sina nya styrkretsar. Det är därför högtryck hos alla moderkortstillverkare som försöker få färdigt sina moderkort i tid till Intels lansering. Bland de hetaste nyheterna för de nya moderkorten hittar vi stöd för nya expansionsplatser såsom USB 3.1, SATA-Express och M.2, och många tillverkare tävlar just nu om vem som kan trycka in mest på sina respektive kort.

Evga har däremot valt att gå en lite annan väg. Även om de nya moderkorten har fler SATA-portar och USB anslutningar än vad de flesta behöver så är det entusiaster och överklockare som står högst på priolistan. Nu när spänningsregulatorerna åter flyttat ut från processorn så menar man att det finns mer utrymme för moderkortstillverkarna att göra mer överklockningsvänliga moderkort. Detta är något sin Evga tagit fasta på och man har biffat upp sina nya modeller rejält.

På Computex visar man upp tre av sina nya entusiastmodeller. Inte helt oväntat så har alla utrustats med Intels nya Z170 styrkrets och alla är designade i stilren mattsvart design och rejält tilltagen spänningsdel för att kunna kräma ur det där lilla extra ur Intels nya processorer.

Moderkort Z170 Stinger Z170 FTW Z170 Classified
Formfaktor Mini ITX ATX ATX
PCIe x16 x8-x8-x4-x4-x1 x8-x8-x8-x8-x4
Minnes 2x DDR4 4x DDR4 4x DDR4
SATA 4 6 8
USB 6x 3.0, 2x 2.0

6x 3.0, 2x 2.0

6x 3.0, 2x 2.0 + intern 3.1
Bild DP. HDMI DP, HDMI DP, HMI
Ljud 5x Analoga, 1x optisk

5x Analoga, 1x optisk

5x Analoga, 1x optisk

Nätverk 1x Gbit 1x Gbit 2x Gbit
Riktpris N/A 2500 kr 4000 kr

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid