Evga är en av Nvidias närmaste partners och när det gröna lägret lanserade sitt extremt påkostade grafikkort Geforce GTX Titan Z var Evga inte sena att hoppa på tåget. Toppmodellen i tillverkarens program heter Titan Z Hydro Copper och gör ett sannslöst påkostat grafikkort ännu kraftfullare och dyrare.

Evga har tagit Nvidias referensdesign av GTX Titan Z Hydro Copper och tillsammans med vattenkylningstillverkaren EKWB utvecklat ett skräddarsytt vattenblock för detta monster till grafikkort. Med sina två GK110 grafikkretsar och 12 gigabyte grafikminne är GTX Titan Z ett mäkta kraftfullt grafikkort och med ett heltäckande vattenblock har Evga höjt ribban ytterligare.

De två GK110-kretsarna arbetar här i 758 megahertz basfrekvens och 941 megahertz boostfrekvens, upp från 705 resp. 876 megahertz i referensdesignen. Det tunna vattenblocket ska med rätt vattenkylningssystem även sänka temperaturerna på grafikkretsarna samtidigt som ljudnivån kan hållas lägre. Som en bonus tar kortet bara upp två expansionsplatser mot de tre som krävs för den maffiga referenskylaren.

Evga Geforce GTX Titan Z Hydro Copper är ett av de mest påkostade och dyraste grafikkort vi handskats med på redaktionen där prislappen väntas landa på runt 27 000 kronor.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid