Evga är en av Nvidias närmaste tillverkarpartners och visade på CES upp flera nya produkter med det gröna lägrets grafikkretsar. Huvudpunkten var deras extrema överklockarkort GTX 980 Kingpin edition med maffigt kretskort och eluppvärmda minneskretsar. Men även en ny modell av GTX 970 frestar redaktionen.

Evga Geforce GTX 980 Classified Kingpin Edition

Grafikkortstillverkaren Evga har den senaste tiden hittat en bra balans mellan prestanda, kylning och pris vilket bland annat mynnat ut i en åtråvärd testvinst i Svenska grafikkortsguiden för företagets GTX 980 ACX SC modell. Nu laddar Evga för nylanseringar och bland dessa hittar vi efterlängtade entusiastkortet GTX 980 Kingpin edition. Ett extremt grafikkort för extrema användare där en avancerad kretskortsdesign paras med 10 digitala strömfaser, trippla anslutningar för PCIe-strömkablar och en riktigt mäktig grafikkortskylare.

 

Evga passar även på att göra kortet kompatibelt med singleslots vattekylning för enklare installation i 3- och 4-vägs SLI konfigurationer. Förutom trippla bios-chip har Evga även andra goda nyheter för extremöverklockare där kortet kommer med integrerad minneskretsuppvärmning. En udda teknik som kan visa sig väldigt effektiv vid användning av exotisk kylning med temperaturer på under -30 grader celsius.

Evga Geforce GTX 970 FTW+

 

Utöver sitt nya värstingkort visade Evga ett extra intressant tillskott för de mer prismedvetna prestandakonsumenterna. Evga GTX 970 FTW+ är tillverkarens hittills kraftfullaste GTX 970-modell med en nyutvecklad kylare som ska leverera både lägre temperaturer och överklockningspotential. Men även basfrekvenserna är högre än någonsin där Evga landar på 1 216 megahertz samt 1 367 megahertz boostfrekvens.

Både Evga GTX 980 Kingpin samt Evga GTX 970 FTW+ kommer att dyka upp i butiker inom kort.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid