På Computex 2015 visade ECS upp sin senaste serie av minidatorer. Främst två nya modeller visades upp med två särskilda egenskaper. Liva Core erbjuder låg energiförbrukning, ner till 4,5 watt, och en fläktlös design medan Liva One erbjuder hög prestanda i ett litet format. Alla nya modeller är framtidssäkrade med stöd för Intel Skylake.

Utbudet av kompakta skrivbordsdatorer ökar och tillverkaren ECS är inte sena med att hänga på. Med sin uppdatering av Liva-serien fokuserar företaget på låg energiförbrukning och moderna komponenter. I Liva-serien finns både modeller med stöd för Intels Broadwell och den kommande Skylake-arkitekturen, vilket banar väg för kraftfulla och strömsnåla minidatorer.

ECS Liva Core

Hjärtat i ECS Liva Core är en 5Y10C Broadwell-processor från Intel som har en energiförbrukning på så lite som 4,5 watt, vilket öpppnar upp för den kompakta designen och datorns passiva kylning. Liva Core är med andra ord helt fläktlös och passar därför bra i vadagsrummet. Utöver sin kompakta och fläktlösa designen erbjuder Liva Core dubbla HDMI-ingångar, en Ethernet-anslutning, fyra USB 3.0-kontakter varav en stödjer snabbladdning med upp till två ampere styrka, en ljudanslutning, en micro SD-kortläsare samt inbyggda mikrofoner med stöd för rösttjänsten Cortana i Windows 10.

Det är ännu oklart om det kommer att följa med någon typ av masslagring till Liva Core men det finns gott om utrymme för exempelvis en M.2 SSD-enhet.

ECS Liva Core förväntas dyka upp i butik i slutet av juni med ett pris på runt 5 – 6 000 kronor.

ECS Liva One

Liva One är ECS:s lite större modell som har stöd för Intels kommande Skylake-processorer. Här höjs ribban ytterligare med mer kraftfulla komponenter och en fläktlösning som är tänkt att hantera datorns energiförbrukning som kan nå 35 watt. Utöver stöd för kommande Skylake-arkitekturen erbjuder Liva One den relativt nya USB Typ C-anslutningen och har en microSD-kortläsare, fyra USB 3.0-portar, en Ethernet-anslutning, dubbla VGA-kontakter (in/ut), en HDMI-port, en Displayport-kontakt samt en 3,5 millimeter kombinationskontakt för ljud in och ut.

Det är ännu oklart vad prislappen kommer att landa på för Liva One men modellen förväntas dyka upp på den svenska marknanden någon gång under årets fjärde kvartal.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
pege63_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Processorn, 5Y10C, levererar liknande cpu prestanda som min Athlon x2 5000+ och den alstrar 65watt! Core-M Skapelserna är trevliga, jag gillar båda denna och ZOTAC ZBOX nano CI521, då Zotac kommer med dubbla nic och plats för m.2 sata & 2.5″ plats.. tyvärr är det ett plastigt utförande hos Zotac men vi får hoppas att det kommer fler varianter med Core-M / AMD varianter som också kyls utan fläkt!

pege63
Gäst
pege63

Har en sådan sen innan [urlcomment image?w=840[/url]