Alla gamers är inte ute efter mängder med lysdioder eller utrustning som är ämnad att sticka ut, utan vill snarare ha enkla kvalitetsprodukter med stilren design. Det är den målgruppen som Func vill ringa in med sina gamingtillbehör, och vi kikar närmare på speltangentbord och möss på Computex i Taipei.

Först ut när vi hälsar på hos Func på Computex är en ny spelmus vid namn MS 2. Musen är nära besläktad med MS 3, som sticker ut något med sin ergonomiska design. MS 3 har nämligen ett grepp gjutet efter en mänsklig hand, tänkt att vara bekvämare att använda under längre sessioner. MS 2 bygger i sin tur på samma sensor och komponenter, men utan den ergonomiska designen. Resultatet är en lite mer stilren design och en lite lägre prislapp.

Vi kikar även på lite tangentbord, som bygger vidare på vad vi sett tidigare från tillverkaren. Det rör sig om det mekaniska speltangentbordet KB 460, som nu finns i blå och bruna brytare från Cherry, efter att tidigare ha funnits endast med röda brytare.

Samtliga tangenter är bakgrundsbelysta med individuella röda dioder och multimediafunktionalitet finns genom raden med funktionstangenter. Precis som med mössen MS 2 och MS 3 så är tanken att erbjuda en stilren, funktionell design som inte sticker ut för mycket, men samtidigt erbjuda nyttig funktionalitet och kvalitetskänsla.

Func KB 460 finns redan i butik med röda brytare för 699 kronor inklusive moms, så räkna med att se de nya varianterna till samma pris inom kort. Musen MS 3 finns idag för omkring 500 kronor inklusive moms, och nya MS 2 bör få en snarlik prissättning, troligen något billigare.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_Spike Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_Spike
Medlem
_Spike

Synd att deras tangentbord knappt går att få tag på här i Sverige… Av alla ställen!

Vill ha Func KB-460 med MX Brown men det lär säkert dröja extremt länge. Den version med MX Red har funnits länge men är fortfarande svårt att få tag på. Vid skrivande stund så har bara tre butiker KB-460 i lager (Enligt Prisjakt).