Spelinriktad kringutrustning är något vi hittar i mängder på mässgolvet i Taipei, och vi stannar till hos Cougar för att klämma lite på den nya 500-serien med optiska spelmöss. Här får vi bland annat se uppdaterad design, RGB-belysning och en lite annorlunda knappdesign runt scrollhjulet.

Cougars nya 500-serie med optiska spelmöss riktar sig främst mot FPS- och MOBA-spelare som prioriterar lättåtkomliga knappar och bra sensorer, men kanske inte lika mycket mot MMO eller andra spelare som behöver extra många programmerbara knappar.

Seriens instegsmodell har heter 500M och har en optisk sensor på upp till 4 000 DPI, bredvid den hittar vi dess storebror på upp till 5 000 DPI vid namn 530M samt toppmodellen 6 400 DPI-modellen 540M. Gemensamt för både 530M och 540M är den inbyggda RGB-belysningen som kan konfigureras i upp till 16,8 miljoner färger samt den ”trigger”-knapp som sitter vid scrollhjulet. Tanken är att knappen ska aktiveras genom att dra fingret mot dig snarare än att trycka nedåt, och därmed bli bekvämare att använda. Gemensamt för samtliga möss är att de kan konfigureras för färg- och makroprogrammering i Cougars mjukvara UIX.

Instegsmodellen 500M får ett riktpris på cirka 400 kronor, 530M landar på cirka 500 kronor och toppmodellen 540M går på cirka 600 kronor – samtliga lanseras i september månad.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid