Utöver chassin och kylning har Be Quiet visat en uppsättning nya nätaggregat på Computex, och som alltid är det ljudnivån som är i fokus. Vi tar en titt på nya Straight Power 10, som med hjälp av en oktogonal fläktöppning utlovar upp till 3 decibel lägre ljudtryck vid belastning.

Många nätaggregat idag är närmast ljudlösa vid låg belastning eller vila, men kan visa sin högljudda sida när systemet faktiskt sätts på prov, exempelvis vid datorspelande. Be Quiets nya serie nätaggregat är tänkt att hålla ljudnivån även när fläkten måste göra sitt, detta genom att använda sig av en annorlunda design på själva fläktöppningen.

Vi tar plats hos Be Quiet under Computex i Taipei och kikar på Straight Power 10, som kommer finnas både i icke-modulärt och semi-modulärt utförande och i 500, 600, 700 samt 800 watt. Gemensamt för modellerna är att fläktöppningen har fått ett oktogonalt utförande, vilket enligt Be Quiet ska kunna sänka ljudnivån under tung belastning med upp till 3 decibel.

Samtliga av aggregaten är certifierade med 80+ Gold, och den semi-modulära modellen börjar på cirka 750 kronor för 500-wattsvarianten. Den icke-modulära varianten kostar i sin tur någon hundralapp mindre för respektive effekt.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid