Surfplattorna blir allt kraftfullare, och AMD är ett av företagen som gärna ser gaming sprida sig i större utbredning även dit. Vi hälsar på hos AMD på CES 2014 och klämmer på en surfplatta med Mullins-processor och en intressant handkontrollsdocka för bekvämare mobilt spelande.

En av de saker som står ivägen för att gaming på allvar ska få fäste på surfplattor är kontrollen. Även om helt pekskärmsbaserade kontroller fungerar för enklare spel som Angry Birds är det allt annat än åtråvärt för tyngre titlar som äventyr, plattform eller förstapersonsskjutare.

Hos AMD på CES 2014 klämmer vi på en surfplatta med den ännu inte lanserade Mullins-processorn under huven. Det innebär en GCN-grafikkrets tillsammans med 4 till 8 Puma-processorkärnor, till en strömförbrukning omkring 2 watt. Det gör den passande för att integrera i enheter som surfplattor och för gaming på resande fot.

Hade ni läsare kunnat tänka er att migrera mer av ett spelande till surfplattan med en lösning liknande den AMD visar upp?


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Josefchristoffer Ryder Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
christoffer Ryder
Gäst
christoffer Ryder

jag skulle köpa den direkt! tror nog att det kan bli riktigt bra om nu mantle blir det man hoppas på:)

Josef
Medlem
Josef

Nja… Lite osäker. Beror på vikten. Ska man sitta/ligga och spela under en längre tid, är det viktigt med låg vikt. Men kanske om det fanns ett bordsställ/knäställ till den, så man kunde sitta bekvämt i favoritfotöljen, och spela. 🙂