Det stora format som gäller för nästan alla välpresterande telefoner med Android idag faller inte alla användare i smaken, och vissa söker istället en mer normalstor design utan att offra prestanda. Sony ger därför svar på tal med Z1 Compact och dess 4,3 tum.

Med Xperia Z1 Compact vill Sony erbjuda en smartphone som passar bra i handen och är lite enklare att hantera med en hand än de jättetelefoner på omkring 6 tum som i övrigt dominerar marknaden för prestandatelefoner. Insidan är mycket snarlik den vi hittar i storebror Z1, men formatet är krympt till 4,3 tum.

Innanför det vattentäta skalen i aluminium och glas sitter en Snapdragon 800 från Qualcomm med fyra kärnor på 2,2 gigahertz. Kameran har en 20,7-megapixelsensor tänkt att vara särskilt bra i ljussvaga förhållanden och som kan spela in video i 1080p. Telefonen har även stöd för alla de vanliga svenska LTE-banden, ett inbyggt flashminne på 16 gigabyte och utrymme för microSD-kort upp till 64 gigabyte.

Den 4,3 tum stora skärmen har en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, det vill säga något lägre än storebror Z1. Jämför vi pixeltätheterna på de båda telefonerna så har Z1 Compact 341,5 pixlar per tum, medan Z1 har 440,6.

Telefonen bör börja levereras under februari månad, med en prislapp omkring 4 600 kronor inklusive moms.


Relaterade nyheter

Annons

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Precis min önskad storlek! Kommer dock vänta ut någon prissänkning innan min Galaxy S(1) får känna sig utbytt.