TV-apparater tar gott om plats på CES-mässan i Las Vegas och får således också en hel del utrymme i Sonys monter. Här får vi kika närmare på apparater med mer avancerad 4K-uppskalning och stöd för Android TV samt världens tunnaste TV.

Som en av världens största TV-aktörer visar Sony upp en uppsjö nya apparater ur sin Bravia-familj, både i form av kommande konsumentmodeller och konceptprodukter som ger en försmak av vad som komma skall. Vi hälsar på i Sonys monter och kikar lite närmare på årets nyheter.

Precis som hos konkurrenterna är det 4K som gäller i mer eller mindre hela tillverkarens utbud.  Sony har introducerat en ny bildprocessor, X1, som blir hjärtat i de nya apparaterna. X1 är tänkt att ge särskilt effektiv uppskalning från material med lägre upplösning i väntan på att källmaterial i äkta 4K ska bli vanligare. Dessutom har alla Sonys nya TV-apparater utrustats med Android TV, Googles operativsystem för smart TV-funktionalitet.

Sony satsar även hårt på designen hos sina nya apparater, och en uppsättning Bravia-modeller har fått en superslimmad design med tunna ramar. Bland nykomlingarna hittar vi också vad Sony menar ska vara världens tunnaste LCD-TV med en tjocklek på 4,9 millimeter. Tjockleken här högre i nederkant för att få in en del nödvändig elektronik, men det är forfarande ett riktigt imponerande stycke ingenjörskonst.

De nya apparaterna kommer lanseras successivt under 2015 varav de första nya modellerna bör hitta ut i butik någon gång kring början av sommaren.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid