Med gränssnitt som SATA Express och M.2 ute på marknaden är mer eller mindre allt klart för en storskalig övergång till snabb PCIe-lagring, men för den övergången krävs också nya lagringskontroller. OCZ har nu visat upp sin nya Jetexpress-kontroller, skräddarsydd för just PCIe.

Vi hälsar på Toshiba-ägda OCZ på CES 2015 där vi får kika närmare på en ny lagringskontroller för SSD-enheter. Den nya kontrollern, Jetexpress, är skräddarsydd för den våg av PCIe-lagring som är på ingång för att ersätta det äldre SATA-gränssnittet.

Flashlagring har utvecklats så pass snabbt att SATA-gränssnittet har blivit en flaskhals, vilket håller utvecklingen av nya snabbare enheter tillbaka. PCIe-baserad lagring innebär möjligheten för avsevärt mycket högre överföringshastigheter och redan idag hittar man PCIe-gränssnitt som M.2 och SATA Express på de flesta nya moderkort.

Men för att på allvar dra nytta av de nya gränssnitten behövs lagringskontrollerkretsar anpassade för den uppgiften. Det är precis det Jetexpress från OCZ är tänkt att vara, och den kommer börja användas i nya enheter senare i år. Tyvärr är det främst på företagsmarknaden vi inledelsevis kommer få se den nya kontrollern, men förhoppningsvis ligger motsvarande konsumentenheter inte allt för långt borta.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Först Hoppas jag att M.2 SSD enheterna kommer ner i pris då jag råkart ha just en M.2 plats på mitt moderkort.