Vi är fortfarande ett par månader från en fullskalig lansering av den nya DDR4-tekniken och plattformar med stöd för den, men det hindrar inte tillverkarna från att ge glimtar av vad som komma skall. Vi hälsar på hos Corsair på Computex och kikar på höstens DDR4-minnen.

I höst lanserar Intel sin nya entusiastplattform Haswell-E, som kommer innebära startskottet för den nya minnestekniken DDR4. Vi har sett förberedelser för tekniken från flera av de stora minnestillverkarna sedan många månader tillbaka, och nu börjar faktiska moduler hitta ut på mässor och konferenser i väntan på Intels nya plattform.

När vi hälsar på hos Corsair får vi se två nya moduler avsedda för Haswell-E och DDR4. Först ut är en modul ur prestandaserien Dominator Platinum, med en rejäl värmespridare i aluminium som även är utrustad med vita lysdioder. Vi får även se en modul ur den mer budgetinriktade Value-serien, med en betydligt mer sparsam design och förmodligen också en betydligt mer sparsam prislapp.

Gemensamt för alla DDR4-minnen blir högre frekvenser (med utgångspunkten 2 133 megahertz), lägre drivspänning och rymligare moduler. Vi kan räkna med gott om 8-gigabytesmoduler nu under hösten, följt av större 16-gigabytesmoduler under nästa år.

Corsair – och dess konkurrenter – bör lansera sina minnen i flera prisklasser i samband med att Intel lanserar sin nya processorplattform. Räkna därför med att se de första modulerna ute i butik någon gång under årets tredje kvartal.


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
drizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Chassin blir mindre och mindre och minnes modulerna blir högre och högre… någon har inte riktigt tänkt igenom detta. Vi vill ha fler lowprofile minnen som faktist får plats under kylare i de lådor som säljs! 😮