Det finns en hel del intressanta moddningsprojekt på Computex, vissa lite mer jordnära med vanliga chassin som utgångspunkt och vissa lite mer extrema. Vi kikar närmare på ett av mässans mest egendomliga byggen och tar ett snack med dess skapare, Maciel.

Medan vissa moddare nöjer sig med påkostade vattenkylningssystem och nya paneler till chassit tar andra steget längre och bygger minst sagt intressanta konstruktioner från grunden. Den brasilianska moddaren Maciel har i samarbete med Gigabyte tagit fram en påkostad maskin som verkligen sticker ut ur mängden – vi passar på att få en intervju med skaparen på mässgolvet.

Bygget består av en robothund (!) som är byggd från grunden med en lermodell som utgångspunkt. De rejäla armarna innehåller motorer och rökmaskiner, men tyvärr fick vi inte se dessa i drift annat än i en video – och högst upp sitter en liten modell av en mus som ”styr” roboten med spakar.

Projektet tog cirka sex månader att färdigställa och innehåller datorhårdvara för 6 000 brasilianska real, motsvarande cirka 16 000 svenska kronor.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid