Elgato Key Light vill ge streamers studiobelysning i smidigt format

1

När det kommer till att spela in videos eller streama via tjänster som Twitch är belysningen bland det viktigaste att tänka på och Elgato vill ge innehållsskapare ett smidigt sätt att förbättra ljussättningen med ”Key Light”. 

Trots att RGB-belysning är det som varit den största trenden inom datorkomponenter och tillbehör under de senaste åren är det inte vad som fångade våra ögon inne hos Corsair och Elgato.

Företaget Elgato som numera ägs av Corsair har under åren lanserat otaliga produkter för bland annat videoskapande och streaming. Under årets CES-mässa visar företaget upp ”Key Light” som än en gång är menad att underlätta videoproduktion. Key Light är i korta drag en platt och relativt tunn LED-panel som kan fästas i valfritt skrivbord. Detta för att ge bättre belysning för till exempel streamers som vill synas bättre i sina Twitch-stream.

Panelen fästs på ett höj- och sänkbart stativ som i sin tur monterad på kanten av användarens skrivbord. Fästet som monteras på skrivbordet är även tillräckligt kompakt för att skrivbordet ska kunna placeras intill en vägg.

Key Light har även designats för att vara kompatibel med Elgatos ”Stream Deck”. Den lilla kontrolldosan med sina knappar kan programmeras för att styra LED-panelen. Stream Deck kan användas för att sänka eller öka ljusstyrkan hos LED-panelen och även ändra färgtemperaturen.

Key Light kommer att bli tillgänglig senare under januari månad. Prislappen kommer att hamna på omkring 2 000 kronor.Presenteras i samarbete med:

 

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
FeddoKizze Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
FeddoKizze
Gäst
FeddoKizze

Finns redan att köpa hos komplett! 35st i lager i skrivande stund och en prislapp på 2399kr.