Tidigare i höst fick vi nys om MSI:s galna stycke entusiastdator vid namn GT80 Titan. Det är den första bärbara datorn med mekaniskt tangentbord, med ett massivt chassi som hyser dubbla Geforce GTX 980M-grafikkort och gott om lagringsmöjligheter.

Vi gillar riktigt kraftfulla spelmaskiner, och när det kommer till bärbara datorer är MSI:s nya monster GT80 Titan bland det löjligaste du kan hitta. Datorn utannonserades tidigare i höst, men nu har vi faktiskt fått klämma lite på maskinen hos MSI under CES-mässan i Las Vegas.

Datorn har ett massivt chassi som är närmare fem centimeter tjockt. Skärmen är på 18 tum med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, och närmast användaren sitter ett mekaniskt tangentbord med Cherry MX-brytare, det första av sitt slag i en bärbar dator. Pekplattan till höger om tangentbordet agerar även som en kapacitiv siffersats.

GT80 Titan är dessutom överraskande uppgraderingsbar – en panel kan enkelt lossas för att komma åt insidan av chassit, där vi hittar dubbla Geforce GTX 980M-grafikkort som sitter modulärt monterade för att kunna uppgraderas i efterhand när Nvidia släpper nya grafikkretsar, vilka MSI sedan kommer erbjuda som uppgraderingskit. Det finns en 2,5-tumsplats för hårddisk eller SSD samt fyra mSATA-platser för ytterligare fyra SSD-enheter, vilka även kan köras i en RAID-lösning.

Det här är såklart allt annat än en ultraportabel dator, utan den är snarare tänkt att användas stationärt men vara någorlunda smidig att flytta på, exempelvis när du ska iväg på LAN. Smakar det så kostar det, och när datorn väl når butik bör du räkna med att ge någonstans norr om 40 000 kronor för en fullt utrustad modell.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
En annan korvenSekiro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sekiro
Gäst
Sekiro

Videon funkar inte.

En annan korven
Gäst
En annan korven

Haha! Ja, det är onekligen en extrem dator. Idén är kanske inte helt tokig men lite före sin tid. Jag väntar lite på 2 in 1 speldatorer (inte för egen del men för att det kan vara nästa steg). Det vill säga att gränsen mellan stationära och ”bärbara” speldatorer också kommer att bli mer flytande.