Minnestillverkaren Essencore tar sikte på den nordiska marknaden och visar upp sin minst sagt iögonfallande familj av minnesmoduler – Klevv. Tillverkaren positionerar sig i det övre prissegmentet med minnesmoduler där fokus ligger på industridesign, kvalitetskänsla och chassimoddare.

Essencore som ägs av samma bolag som äger välkända minnestillverkaren SK Hynix har redan lanserat sina produkter på den amerikanska marknaden och nu står Europa på tur. Vi tog en närmare titt på några av de minnesmoduler som tillverkaren erbjuder i sin produktfamilj Klevv och slås av ett både imponerande detaljarbete och till synes påkostad design.

Klevv omfattar idag fyra olika minnesserier kallade Cras, Neo, Urbane och Genuine där den förstnämnda satsar på DDR4-plattformen med rejäla aluminiumflänsar med en integrerad LED-list. De övriga tre serierna siktar sig mot DDR3-användare med en snarlik blandning av metall och i fallet Genuine även LED-belysning.

Essencore kan inte säga när deras Klevv-familj kommer till svenska återförsäljare men lovar att Norden är högt upp på prioritetslistan och att man inom kort även lanserar moduler med lågprofilsdesign utan LED-lister. Prislapparna kommer landa något under välkända entusiastmoduler som Corsair Dominator men trots allt rikta sig mot de som är beredda att betala för design och kvalité.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid